روستای بدآب

روستای بدآب

روستای بدآب یکی از روستاهای زیبای استان گیلان است که در ۳ کیلومتری جنوب غربی شفت قرار دارد. تا سال ۱۳۳۹ روستای بدآب جزو دهستان شفت بود اما پس از آن تابع دهستان احمد سرگوراب شد. مردم روستا بداب به زبان محلی و با گویش گیلکی صحبت می‌کنند. از جنوب روستا رودخانه سیاهمزگی عبور می‌کند و زیارتگاه آقا دختر نیز در این روستا واقع شده است. با آسان بگرد همراه شوید تا به معرفی بیشتر این روستا بپردازیم.

روستای بدآب

قلعه‌ای به نام قلعه شاه بقال در بدآب وجود دارد که شخصی سرشناس به نام شاه بقال آن را ساخته است. شاه بقال برای علی بیک سلطان، وزیر بیه پس خدمت میکرد. البته مشخص نیست که این قلعه را خود شاه بقال ساخته و یا یک قلعه قدیمی بوده که به نام خود کرده است. دکتر ستوده دلیل نامگذاری این روستا را این چنین بیان کرده است که تپه‌ای با نام شاه خال معروف است و آثار این قلعه بر روی آن موجود است و در کنار آن نیز نهری با همین نام وجود دارد.

اتصال دو رودخانه در این نقطه و ضررهایی که به دلیل کم آبی و یا طغیان آن‌ها به مردم وارد شده است باعث شده که آن را بداب یا بداو نامگذاری کنند. در کنار آن و در شرق احمد گرواب و در جنوب شفت نیز روستا خرفکل قرار دارد که بیشترین تولیدات آن برنج و ذغال است. خرفکل دارای چهار محله با نام‌های چولاب محله، کافر سل، دوشاب کوره و خرفکل است و همچنین در یکی از قشلاق‌های شفت در گذشته به شمار میرفت.

خرفکل که از خرف گرفته میشود نام نوعی از گیاهان سرخس است که برگ‌های این گیاه خنک کننده هستند که در زمان گذشته مردم برای اینکه در یخچال‌های زمینی که خود می‌ساختند از آب شدن برف جلوگیری کنند از این برگ‌ها استفاده می‌کردند. در این منطقه جلگه‌ای در گذشته خرمالوهای وحشی بدست میآوردند. خرفکل در حال حاضر دارای محله‌هایی با نام های ایستگاه شهریار، خرفکل بالا و پایین، شاه بقال، کنسر، آب خاره، چولافت، خرم کل و کاوسن است و در جنوب آبادی نیز کوه خرفکل واقع گردیده است. مردم روستا بدآب اکثرا به تولید چای، برنج، عسل، لبنیات، ابریشم و شال می‌‌پردازند.

روستای بدآب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search